Actualitate

A crescut finanțarea proiectului de modernizare a Spitalului Județean din Severin la 98% fonduri nerambursabile

Consilierii județeni au fost convocați, astazi, la o şedinţă de îndată pentru a adopta un proiect de hotărâre important cu privire la investiţia de „Modernizare / recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin”.
ADR SV Oltenia a anunțat că valoarea eligibilă nerambursabilă în cazul proiectului sus-menţionat va creşte la 98%, faţă de 48% cât era disponibil la momentul semnării contractului de finanţare prin Programul Operaţional Regional. De aceea a fost absolut necesar să se actualizeze cererea de finanţare şi să se modifice bugetul proiectului. Practic, în acest moment, contribuţia Consiliului Judeţean la valoarea eligibilă va scădea cu peste 35 milioane de lei.
„Sănătatea mehedinţenilor este una din priorităţile mele și mă voi orienta mereu către proiecte care vizează acest aspect pentru a mări confortul pacienţilor şi a crește calitatea actului medical. Este cea mai amplă investiţie pe care o vom demara la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Pe lângă lucrările cu caracter structural ale clădirii, se vor face lucrări care au ca scop eficientizarea energetică, respectiv lucrări pentru îmbunătățirea izolației termice a anvelopei, recompartimentări interne pentru crearea de grupuri sanitare în fiecare salon”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/