Actualitate

32 de gorjeni care au intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus au fost izolaţi la domiciliu. Poliţiştii şi jandarmii supraveghează locuinţele

32 de gorjeni care au intrat în contact cu cetăţeanul italian în vârstă de 72 de ani dignosticat cu coronavirus au fost izolate la domiciliu. De la 13 dintre aceştia au fost prelevate, noaptea trecută, probe care au fost trimise la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, din Bucureşti, urmând ca în continuare să fie luate probe de la restul de 19.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat în vederea aplicării măsurilor care se impun în astfel de situaţii. Prefectul de Gorj, Cristinel Gorj, a spus că printre persoanele de la care au fost luate probe se numără şi copii: „A fost iniţiată o investigaţie epidemiologică cu privire la identificarea persoalelor care au intrat în contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian. Până în acest momemt, niciuna dintre persoaelor identificate că au intrat în contact cu cetăţeanul italian nu manifestă vreo simptomă care ar putea să contureze ideea că ar putea să fie purtătoare a acestui virus. Nu avem nicio solicitare la unităţile de primiri urgenţă şi nici la numărul unic de urgenţă 112 de la persoane care să prezinte simptome specifice acestui virus. Persoanelor care au avut un contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian li s-au prelevat probe biologice care au fost transportate în cursul nopţii la Institutul Naional «Matei Balş» din Bucureşti şi s-au luat măsura izolării la domiciliu sub supraveghere. Aceste probe biologice vor fi prelucrate la institutul Naţional Matei Balş şi sperăm ca în în cel mai scurt timp să avem rezutatul infirmării sau vonfirmării prezenţei coronavirusului în judeşul Gorj. Această investigaţie epidemiologică se desfăşoară în continuare. Au fost şi copii de la care au fost luate probe”.

Locuinţele în care sunt izolaţi gorjenii sunt supravegheate de jandarmi şi poliţişti

Prefectul de Gorj a mai menţinat că s-a constituit un grup de lucru care se va ocupa de alimentarea cu hrană şi apă a persoanelor izolate. De asemenea, jandarmii şi poliţiştii păzesc locuinţelele persoanelor izolate: „Persoanele care au intrat în cotact direct sau indirect cu cetăţeanul italian depistat cu COVID-19, precum şi a persoanelor din familie, recoltarea de probe de la persoanele care au intrat în contact cu acesta asigirarea supraveghereii persoanelor izolate la domiciliu până la comunicarea rezultatelor problelor biologice. Constituirea unui grup de lucru care va comunica cu persoanele izolate pentru asigurarea cu alimente, apă şi alte bunuri necesare, monitorizarea stării de sănătate a persoanelor izolate la domiciliu prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi asigurarea măsurilor de alimentare cu apă, hrană şi alte produse”.
Două persoane, soţ şi soţie, s-au prezentat, aseară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, susţinând că s-au întâlnit cu cetăţeanul italian. Acestea au fost izolate la domiciliu.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/