Actualitate

Conducerea C. E. Oltenia trebuie să transmită minerilor și energeticienilor care va fi viitorul acestei companii. Ca să nu mai amintim că rolul principal al conducerii este DEZVOLTAREA societății conduse, așa încât ar trebui să ceară amânarea închiderii mineritului din cauza întârzierilor pentru realizarea noilor investiții și să găsească soluții pentru dezvoltarea C. E. Oltenia. Soluții există, întrucât decarbonarea pe care o cere Uniunea Europeană înseamnă fără CO2, nu fără cărbune, așa cum își doresc dușmanii românilor, trebuie doar ca aceia cu putere de execuție să vrea să audă și să vadă…
Într-o emisiune la Radio Infinit, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că „simte doar o liniște apăsătoare dinspre Complexul Oltenia și că salariații nu știu ce se va întâmpla cu producătorul de energie”.
Ar trebui cerută decalarea termenului de închidere a grupurilor energetice. Am înțeles că s-a lucrat la un asemenea document. Comisia se uită să vadă dacă este sau nu vinovat CEO de aceste întârzieri. Elementele birocratice, constituirea SPV-urilor, partea de proceduri de achiziție publică pentru centralele pe gaz, pe parcurile fotovoltaice. Au fost contestații. Să ceară decalarea cu doi ani ca oamenii să știe și ei ce să facă. E o liniște apăsătoare din partea Complexului. Cred că trebuie să fie forțați să iasă și să spună, să ceară prelungirea termenelor pentru că întârzierea nu le aparține. E datorată birocrației și a legislației. Ei trebuie să iasă, să ceară și să explice”, a spus Cosmin Popescu.