Actualitate

O nouă capacitate de producție în Gorj!

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, împreună cu secretarii de stat ai MADR, Sorin Moise și Dragoș Costin Telehuz, au participat la deschiderea unității de producție care va contribui la creșterea accesului fermierilor la echipamente pentru irigații și la generarea de locuri de muncă pentru locuitorii din Gorj. Aceasta este localizată în cartierul Bârsești, din Târgu Jiu, în fosta hală a Fibrocim.
Principalul inițiator și investitor în construcția centralei a fost VARIANT AGRO Ltd, care vinde sisteme de irigare VARIANT IRRIGATION fermierilor români din 2019. Este de așteptat ca noua uzină să furnizeze echipamente de irigare în toate țările europene.
Marți, 13 iunie 2023, am participat la deschiderea unei noi fabrici de producție a echipamentelor de irigare în inima județului Gorj, mai exact în frumosul nostru municipiu Târgu-Jiu.
Variant Irrigation, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de irigare din Europa de Est, a ales să investească în județul nostru.
Este o confirmare a potențialului nostru economic și a atractivității pe care o oferim investitorilor.
Am fost alături de Variant Irrigation pe tot parcursul procesului de înființare a fabricii, oferindu-le tot sprijinul necesar. Astfel, dorim să le adresăm sincere mulțumiri pentru încrederea acordată și pentru alegerea județului nostru ca gazdă pentru dezvoltarea afacerii lor.
Această nouă fabrică nu aduce beneficii doar în plan economic, ci și în plan social. Crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea comunității și sprijinirea agriculturii locale sunt doar câteva dintre aspectele pe care le vom observa în următoarele luni și ani. Este un pas important înainte în drumul nostru către prosperitate și dezvoltare durabilă.
Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect și să ne reîntâlnim curând la alte evenimente deosebite pentru județul nostru!”, a postat președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, pe pagina sa de socializare.