Actualitate

14 primari din Dolj „au trecut“ la PSD

Senatorul Claudiu Manda a anunţat joi la Craiova că a bătut palma cu mai mulţi primari care nu sunt social-democraţi, dar vor susţine partidul aflat la guvernare la alegerile europarlamentare. Este vorba de 8 primari de la PNL, 5 de la UNPR şi 1 de la ALDE. „Mandatele primarilor traseişti trebuie să înceteze imediat”.
Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, i-a prezentat pe cei 14 primari în cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi, 11 aprilie, la Craiova. „Sunt doar o parte din primarii cu care am candidat pe liste comune, de la UNPR, de la PNL. Le mulţumesc pentru că au venit alături de noi. Ei vor rămâne în partidele lor, dar vom face echipă”, a spus Manda.
Reprezentanţii PNL din Dolj au reacţionat imediat. Aceştia îi acuză pe pesedişti că fură primarii opoziţiei şi încearcă fraudarea alegerilor. „Aflându-se în picaj în toate sondajele de opinie, PSD recurge la mijloacele nedemocratice cu care ne-a obişnuit. Prin fraudarea încrederii cetăţenilor, Claudiu Manda, şeful şi vătaful PSD Dolj, a anunţat achiziţionarea a 14 primari (8 PNL, 5 UNPR, 1 ALDE). Obişnuiţi să fure tot, pesediştii se laudă că primarii au sărit în barca lor prin aderarea la partidul lui Dragnea. Manda forţează mâna primarilor racolaţi să pună presiune pe cetăţenii din comunele pe care le conduc pentru a vota PSD la alegerile europarlamentare. Prin metode de tip comunist, primarii sunt obligaţi să înşele voinţa electoratului prin migrarea la tabăra condamnatului penal Liviu Dragnea”, se arată într-un comunicat de presă.

Cine sunt primarii care au trecut în tabăra PSD

Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, i-a cerut prefectului de Dolj să constate imediat că mandatele primarilor traseişti trebuie să înceteze. „În urma deciziei adoptate în Biroul Politic Judeţean, întrunit joi, 11.04.2019, PNL Dolj solicită prefectului să constate încetarea de drept a mandatelor primarilor care au trecut la o altă formaţiune politică, renunţând la apartenenţa partidului din partea căruia au fost aleşi. Există în acest sens probe foto-video, comunicate de presă şi declaraţii privind înscrierea în PSD, fapt care arată încălcarea legii. Prin adresa pe care PNL o depune la Instituţia Prefectului Judeţului Dolj se solicită încetarea mandatelor următorilor primari: Cîrstianu Marius Daniel – comuna Radovan (PNL), Tuţă Marius Cristian – comuna Bucovăţ (ALDE), Giurcă Eugen – comuna Sălcuţa (PNL), Minea Marius Leonard – comuna Piscu Vechi (UNPR), Antonie Marius Cristian – comuna Daneţi (PNL ), Ilie Dodocioiu – comuna Malu Mare (UNPR), Stan Traian Vasile – comuna Teslui (PNL), Cârciumaru Constantin – comuna Coţofenii din Faţă (UNPR), Dinulescu Marius –comuna Catane (PNL), Dumitru Marius Cosmin – comuna Şimnicu de Sus (UNPR), Neacşu Florea – comuna Gighera (PNL), Dan Victor Marian – comuna Secu (UNPR), Catană Florel – comuna Galicea Mare (PNL) și Popa Gheorghe – comuna Mischii (PNL). Avem încrederea că doljenii vor sancţiona prin votul la alegerile europarlamentare din 26 mai practicile nedemocratice ale organizaţiei bolşevice PSD Dolj”, a spus liderul PNL Dolj.
Şi reprezentanţii Alde au reaţionat printr-un comuncat de presă. „Atragem atenţia colegial celor din PSD Dolj să stopeze imediat metodele şi practicile care riscă să submineze buna funcţionare a Coaliţiei. Aici, la Dolj, de un timp încoace, PSD înţelege să pună din ce în ce mai multe presiuni asupra membrilor ALDE Dolj, în încercarea de a slăbi forţa, în ascensiune a organizaţiei noastre. Din fericire, deşi au fost multe astfel de presiuni, doar câţiva dintre colegii noştri au cedat acestora. Înţelegem preocuparea firească a PSD legată de viitor dar considerăm inacceptabilă utilizarea unor metode şi practici care departe de a consolida Coaliţia o fragilizează tot mai mult”, se arată în comunicatul semnat de deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.

Sursa: http://ziare.eclub.ro