Actualitate

100 locuri de muncă la cules de fructe în Spania

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida-Spania, care este compus din mai multe ferme dedicate producerii şi comercializării fructelor (mere, cireşe, nectarine, caise etc.), oferă 100 locuri de muncă în agricultură, prin intermediul reţeleu EURES.
Muncitorii vor lucra în câmp, la cules fructe, precum şi în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole. Angajatorul solicită solicită femei şi bărbaţi; 50 de persoane la lucru în câmp (cules fructe) şi 50 persoane la ambalatul fructelor; o parte din solicitanţii bărbaţi vor fi şoferi camion, autobuz, tractorişti. Salariul oferit este de 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) şi 5,96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică). Transportul dus-întors Spania îl plăteşte muncitorul. Pentru locuinţă (utilităţi) şi alte cheltuieli se reţine 10% din salariu în primul an şi în al doilea an 5% din salariu. Locuinţele au zonă comună de spălătorie şi bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primeşte set complet de lenjerie de pat şi echipament de protecţie individual (în cazul pierderii acestuia, se plăteşte). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obţinere NIE). Durată contractului este de 3, 6 sau 9 luni şi se lucreză de luni până sâmbătă.
„Persoanele cu domiciliul în judeţul Mehedinți, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinti, telefon 0252/319029, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinatate se realizeaza pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală «apt pentru muncă»”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Mehedinţi. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 30.04.2019.

Sursa: http://ziare.eclub.ro