100 de şoferi au rămas fără permisele de conducere în doar trei zile

100 de şoferi au rămas fără dreptul de a conduce, în urma acţiunilor derulate de poliţiştii rutieri pe drumurile din judeţul Gorj în weekend-ul trecut.
Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 11 pentru încălcarea normelor legale privind depăşirea.
De asemenea, oamenii legii au luat măsura de a retrage 15 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice şi au fost întocmite 5 dosare penale pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier. Astfel, doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, respectiv un tânăr, de 23 de ani, din comuna Glogova, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi un tânăr, de 17 ani, din comuna Albeni, bănuit de săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
„Au fost aplicate în total 444 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier, din care 300 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru centură de siguranţă, 11 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi alte 112 de abateri”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.
În acţiunile desfîşurate au fost angrenate autospeciale de poliţie ce sunt dotate cu aparate video-radar, precum şi un pistol radar.
Doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, respectiv un tânăr, de 23 de ani, din comuna Glogova, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi un tânăr, de 17 ani, din comuna Albeni, bănuit de săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Sursa: http://ziare.eclub.ro/