Politic

Petre Grigorie, un primar omniprezent

Primarul Comunei Plopșoru, Petre Grigorie este acel tip de om și primar care se implică inteligent și fizic în toate problemele comunității, de la cele mai mici acțiuni, până la cele mai complexe proiecte de investiții. Omniprezența sa este atât un factor moral, un impuls de încredere, cât și o sursă de sugestii, primarul cunoscând foarte bine orice detaliu din comună, având cinci mandate încheiate, în funcția de primar.

În Comuna Plopșoru, drumurile nu se fac în mod haotic, cum, din păcate, s-a întâmplat în foarte multe alte comune, ci mai întâi a fost făcută aducțiunea de apă. A urmat construirea rețelei de canalizare, ca să poată fi preluată apa rezultată în urma activităților gospodărești și, după ce s-a încheiat cu rigolele și introducerea conductelor, abia după aceasta s-a făcut asfaltarea drumurilor. În alte părți s-au grăbit să asfalteze mai întâi, iar după aceea nu mai pridideau cu spartul asfaltului ca să bage conductele de apă și rețeaua de canalizare, la terminarea lucrărilor drumurile apărând ca după bombardament. Iată că la primarului Petre Grigorie gândirea inginerească i-a fost de ajutor, nemaifiind pus în situația de a mai repara drumurile la sfârșitul acțiunii de introducere a rețelelor de apă și de canalizare…

Drum agricol într-un cadru natural binecuvântat Un alt lucru util făcut de primarul Petre Grigorie este drumul agricol făcut în zona Curmăturii. Troița de la răscrucea de drumuri, apare ca o binecuvântare pentru trecătorul care se oprește să se închine și să se încarce cu energie, la altitudinea maximă, a sinuosului drum, asfaltat în primul mandat al primarului Petre Grigorie. Pe lângă faptul că este folositor celor ce au culturi în zonă, acest drum agricol are niște imagini panoramice nemaipomenit de frumoase ale Jiului și lacurilor din vecinătate încât poate deveni oricând un punct turistic. Trebuie doar să vină un întreprinzător și să vadă locurile, pentru a valorifica aceste peisaje superbe. Câte localități nu și-ar dori să aibă astfel de peisaje, care-ți desfată privirile și sufletul? Rămâne doar ca să se deschidă ochii și unor întreprinzători, pentru că e păcat ca astfel de minuni ale naturii să stea nevalorificate! Primarul Grigorie va rezolva și această speță, după cum a rezolvat multe altele.