Actualitate

Un artist din Turnu Severin şi-a vândut lucrările şi a donat banii secţiei de oncologie a spitalului judeţean

Artistul Mugurel Onofrei, din Drobeta-Turnu Severin, a scos la vânzare în scop caritabil, la sfârşitul anului trecut, ultimele sale lucrări expuse la Castelul Artelor. Cu banii strânşi au fost cumpărate mai multe lucruri necesare secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Mehedinţi.
Marcat de moartea subită a unei colege de la hidrocentrala Porţile de Fier I, răpită nemilos de cancer la 50 de ani, dar şi în amintirea altor colegi de muncă plecaţi din această lume de aceeaşi boală necruţătoare, Mugurel Onofrei a hotărât ca toate cele 50 de lucrări ale sale să fie vândute, iar banii să ajungă la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta-Turnu Severin.. „Rădăcinile” din Castelul Artelor au prins viaţă prin implicarea a 33 de oameni cu suflet mare, altruişti, care au dorit să fie mai aproape de semenii îngenuncheaţi de boală, de prea multă suferinţă şi disperare.
Pacienţii internaţi la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean Mehedinţi vor beneficia de o targă mobilă, un pat mobil, un cărucior instrumentar, burdufuri de pernă, toate acestea fiind achiziţionate din banii strânşi, peste 5.000 de lei, prin vânzarea lucrărilor expozitiei „Rădăcini de speranţă”.
Nu lăsaţi ca speranţa să rămână captivă în cutia Pandorei, eliberaţi-o prin fiecare gest mărunt spre mângâierea celorlalţi, prin aripa gândului care ocroteşte, se roagă, alină. Actele mici de caritate au o nebănuită forţă şi dezvăluie firescul acela frumos, care încă sălăşluieşte în fiecare dintre noi. Să nu rămână stingher acest dar pentru cei care viaţa nu mai are aceeaşi culoare! Întoarceţi-vă sufletele, oameni buni, către cei fără speranţă şi înseninaţi-le puţin clipele!”, spune artsitul, care nu se află la prima acţiune de acest gen. Rădăcinile aduse de apele Dunării la barajul de la Porţile de Fier I din cele mai îndepărtate colţuri ale Europei prind viaţă în mâinile artistului severinean, Mugurel Onofrei. Din deşeuri inutile, devin „mângâieri ale ochilor, plăceri ale privirii”. Practic, rădăcinile sunt supuse unui proces de uscare, nu rapidă pentru că atunci lemnul ar crăpa, apoi se lucrează, li se dă o formă, se pun pe un postament dacă este cazul, iar pe unele se dă cu lac lucios ori cu lac mat, în funcţie de piesă.

Sursa: http://ziare.eclub.ro